Montblanc Great Characters Elvis Presley Vulpen (special Edition)

 In Nieuws

Eind 2020 heeft Montblanc een prachtige nieuwe editie uitgebracht van de Great Characters serie.

Bij elke Great Characters editie stelt Montblanc fijn vakmanschap in dienst van de cultuur om het verhaal te vertellen van culturele iconen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de mensheid.

De huidige editie is een ode aan de “King of Rock & Roll”, Elvis Aaron Presley (8 januari 1935 – 16 augustus 1977). Met meer dan een miljard verkochte platen zette de Amerikaanse zanger en gitarist de muziekwereld op zijn kop en doorbrak hij de barrières tussen zwart- en witmuziek om zijn eigen persoonlijke rock-‘n-roll-stijl te creëren.

De Montblanc Great Characters Elvis Presley Special Edition eert de King in zwart edelhars – de kleur van het leren pak dat hij droeg voor de beroemde NBC ‘Elvis ’TV Special’ uit 1968 – versterkt met platina-gecoate details.

De ruitvormige textuur op de dop en houder is geïnspireerd op het opvallende patroon op de gouden ring die Elvis voor “Aloha from Hawaii – via Satellite” had gemaakt.

De vergulde clip roept Elvis’ liefde voor V8-motoren op met zijn V-vorm en 8-gaten ontwerp, terwijl Het EP logo verwijst naar datzelfde logo wat op zijn zonnebril stond. Elvis quote “Ambition is a dream with a V8 engine” is een tweede verwijzing naar zijn voorliefde voor de V8 motor.

De handgemaakte, gerhodineerde 14 karaats gouden nib van de vulpen is gegraveerd met de titel van een van zijn grootste hits, ‘Blue Suede Shoes’. Het meest bijzonder is misschien nog wel het samengestelde logo op de achterzijde van de pen. Het is namelijk voor het eerst in de historie van Montblanc dat zij hun iconische beeldmerklogo hebben samengesteld met een ander logo, namelijk die van Elvis zelf.

 

 

 

 

 

 

“When things go wrong,

don’t go with them”

Elvis Presley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

0
Collecties - Fliers juweliers - Horloges van topmerken
× Hoe kunnen we u helpen?